В периода 16.11-7.12.2022 ученици от 6 г клас участваха в образователен онлайн тест по пътна безопасност за деца „Без грешки на пътя“. Организатори на инициативата са Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР, Асоциация на българските застрахователи и Гаранционен фонд. С тази дейност България се включва в европейската инициатива „Заедно за безопасността на децата на пътя“, която обединява държавни органи и организации за безопасност на движението по пътищата, застрахователни асоциации и образователни институции от Австрия, България, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

Играта-тест „Без грешки на пътя“ се провежда за втори път, като първото издание през 2021 г. предизвика голям интерес и събра близо 13 000 участници от цялата страна.

Тестът е ориентиран  към малките участници в пътното движение. Чрез картинки, са представени 10 обичайни ситуации на пътя, като целта е децата да открият дали има „грешка на пътя“ и да посочат каква е тя. В отговор към всеки въпрос-ситуация има разработена кратка образователна част и се представя вече „вярната“ картинка. Така учениците могат да проверят и обогатят познанията си за правилата за пътна безопасност,  както и да се научат да проявяват повишено внимание на пътя.

  Учител на отличените ученици е инж. Павлина Върбанова Грозева.