Национален конкурс за мартеници

През месец февруари учениците от първи клас, първа група с ръководител Йорданка Рангелова участваха в национален конкурс за мартеници. Организиран бе от Арт къща – Куклите, град София.

Учениците ни показаха традиционни мартеници от родния край. Особено се отличиха творбите на Долорес Куршумова, Даная Петрова, Боян Стоянов, Валентина Китова, Анастасия Панайотова, Савина Кисьова. Дарина Цветкова направи кукла с мартеница – апликация и – апликация и написа текст за мартениците.


Национално състезание „Ключът на музиката“

На 24.03.2018г. се проведе Национален кръг на музикалното състезание "Ключът на музиката". Организатор е Министерството на образованието и науката. Домакин на националния кръг беше Академията за музикално и танцово изкуство , гр.Пловдив.

           ОУ "Райна Княгиня" участва за пръв път в това състезание. На областен кръг се явиха 11 представители от 5, 6 и 7 клас.

До финалния кръг се класираха учениците - Божидара Хаджийска - 5г клас, Ивайла Стамова -5д клас, Станислав Георгиев - 5д клас, Мария Малинова - 5в клас, Христо Динков - 6в клас и Христиан Петров - 6в клас. Учениците получиха статуетки и грамоти за активно участие и постигнати отлични резултати.

Състезанието се проведе по инициатива на Димитринка Трендафилова, учител по музика в ОУ „Райна Княгиня“.


Състезание по англисйски език „Алианс Контекст“

Център за езиково, компютърно и професиално обучение „ЕВРО - АЛИАНС“ поздравява ОУ „Райна Княгиня“ за успешното представяне на възпитаници на училището на състезанието по английски език „Алианс Контескст“, проведено на 18.03.2018г. Центърът изказва благодарност към учебното заведение и преподавателите по англисйки език за съдействието и съпричастността към състезанието.

            Тази година в състезанието са се включили общо 193 деца, от които 143 ученици от град Пловдив и 50 деца от Стара Загора от II- Vклас.

            С най висок резултат тази година са:

  1. Естел Димитрова Танева от 2 клас, класирана на IIмясто

  2. Бианка Елкова Лотарова от 3 клас, класирана на IIмястоНационално състезание

Национално състезание

по английски език „ LongmanCompetition

вътрешноучилищен кръг                

27.01.2018г.

Вътрешноучилищният кръг състезанието се проведе на на 27.01.2018г. Организира за пети път от издателство PEARSONLONGMAN България специално за училищата от Общността „Пиърсън Лонгман училища в България” и цели да запознае учениците със специфики от формата на международните изпити PearsonTestofEnglish.

На състезанието се явиха 110 деца от ОУ“ Райна Княгиня“. Нашите ученици бяха подготвени от Марияна Шаламанова и Мария Троева,преподаватели по английски език в ОУ „Райна Княгиня“.

Състезанието се организира по инициатива наМарияна Шаламанова, учител по английски език.

Всички участници в състезанието получиха сертификат за участие.

Високи резултати постигнаха учениците, класирали се за финалния етап от състезанието:

 

  1. Давид Атанасов, 4а

  2. Ванеса Трифонова, 4в

  3. Лъчезара Андонова, 4в

  4. Нора Начкова, 6а

  5. Ива Ичевска, 6а

  6. Алексаднър Тодоров, 7г

Момчил Гаврилски, 3

Национално състезание по правопис на английски език Spelling bee

На 01.03.2018г., от 14:00 ч., в ОУ "Райна Княгиня" се проведе Национално състезание по правопис на английски език Spelling bee(училищен кръг),  в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. 

В състезанието участваха 23 ученици с ръководители Мария Троева, Мариана Шаламанова и Диана Георгиева. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември 

Тази година състезанието се проведе под надслов "BeeWare online" и бе насочено към основни правила за поведение в социалните мрежи и Интернет. Пчеличките на ОУ "Райна Княгиня" се надпреварваха в 11 кръга. По регламент всеки участник имаше на разположение две минути. В рамките на това време състезятелят можеше да ползва три жокера – да поиска от диктора да повтори думата, да я преведе, да я използва в изречение.


 

Думата terrific  донесе победата на Емануил Иванов от 5б клас, а Екатерина Димитрова от 7д клас се класира втора. Двамата продължават на следващия кръг и по пътя за голямата награда - едноседмичен езиков летен лагер.