Успехи на Димана Праматарова


       Димана Праматарова е ученичка от 4а клас с класен ръководител Божанка Панайотова, която активно се включва във всички математически състезания, на които се класира винаги на челните места.

       На 01.11.2017 г. се проведе XXVI Математически турнир „Черноризец Храбър” на който Димана се класира но 2-ро място. За успеха си малката математичка получи сребърен медал и грамота за високи постижения.

       На състоялия се през месец декември Блоготворителен конкурс „Музика”,  талантливата ученичка участва в категорията за творческо писане на математическа и литературна задача и се класира на първо място. Получава грамота  и златен медал от организаторите на конкурса - „Арт галерия за млади таланти  21 век”.


Състезание по Лека атлетика - 09.12.2017 г. гр. Пловдив


       Георги Владиславов Асенов е ученик от I б клас  с класен ръководител Стела Чалмова, който от ранна детска възраст тренира Лека атлетика в Спортен клуб „Пълдин”.

       На провелото се  на 09.12.2017 г. Лекоатлетическо състезание между спортните клубовете в гр. Пловдив, малкият спортист печели в своята възрастова група  два златни медала- един за спринт на 60 м момчета и втори за  скок от място.

       Габриела Ряпова от I г клас с класен ръководител Евелина Васева също участва в състезанието и се класира на 2-ро място на скок от място, а на спринт на 60 м  момичета зае 3-то място. Малката спортистка тренира в Спортен клуб ”Пранджева”.


Есенeн етап от кампанията „Грамотни ли сме?”


       На 27.10.2017 г. се проведе есенният етап от кампанията „Грамотни ли сме?”,организиран от Община Пловдив, отдел Образование, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс -Пловдив.

       Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип провокира участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната форма в съвременния български книжовен език.

       Александра Валентинова Шишкова от 7а с преподавател Жореса Манолова и Християн Георгиев Видолов от 7б с преподавател Петя Динкова се явиха на състезанието и се представиха много достойно. Алекс се класира с 38 точки от максимален брой 44, а Християн с една по-малко-37. И двамата получиха за награда книгата „Практическа граматика – нови правила”.


Математически турнир „Иван Салабашев” - 02.12.2017 г. гр. Пловдив


       На 02.12.2017 г. се състоя за пореден път математическото състезание „Иван Салабашев”, организирано от Съюза на математиците в България, Математическа гимназия „Академик Кирил Попов” – гр.Пловдив и Факултет по математика и информатика на Пловдивския университет. За първа година участие в турнира можеха да вземат и ученици от I клас.

 

       Първокласниците Ангел Тонев и Атанас Николов от 1-д клас с класен ръководител Емилия Николова се явиха и се класираха на 3-то място. Малките математици бяха наградени с бронзови медали.

 

       Димана Праматарова от 4-а клас с класен ръководител Божанка Панайотова и Ива Ичевска от 6-а клас с класен ръководител Дияна Георгиева зарадваха всички с 2-то място и сребърните медали, които извоюваха за представянето си.

       Нашите ученици получиха и грамоти за успешното си участие.

Математически турнир “Димо Малешков” – 26.11.2017 г. гр. Пловдив


       На 26.11.2017г. се проведе Математическият турнир”Димо Малешков”, организиран съвместно със Съюза на математиците в България и ОМГ ”Академик Кирил Попов” гр. Пловдив. В него могат да участват ученици от II до VII клас.

       Филип Чавдаров Бозуков от 3г клас с класен ръководител Мария Кирилова се яви на състезанието и се класира на 2-ро място, за което получи сребърен медал и грамота