Конкурс за детска рисунка, посветен на Христо Ботев


       Конкурсът по случай 170 г. от рождението и 142 г. от героичната смърт на Христо Ботев е организиран от Община Пловдив, Общински комитет ”Васил Левски”, Комитет „Родолюбие”, РНБ „Иван Вазов”, Регионален исторически музей- Пловдив.

 

Йоана Боянова Ангелова от 6е клас се класира на 2-ро място и получи грамота и предметна награда.

Учениците : Александра Велкова Янева - 7в, Анна Петрова Ячевя- 7в, Елица Викторова Димитрова – 7в, Милица Мирославова Димитрова – 7в, Гергана Димитрова Кочева -7г и Гергана Димитрова Димитрова - 7г , бяха наградени с грамоти за участие и получиха предметни награди.

За отличното представяне в конкурса на учениците от ОУ ”Райна Княгиня” им бе връчена и специална грамота.

 

Награждаването бе на 15. 01. 2018г. Ръководител е Ани Георгиева, учител по изобразително изкусто в ОУ „Райна Княгиня“.


Нацонален конкурс по приложно изкуство

Национален конкурс по приложно изкуство

„От Коледа до Васильовден”,декември 2017 г.

През месец декември във връзка с коледните празници учениците от I a,б клас при ЦДО с ръководител Йорданка Рангелова участваха в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден”.

       Конкурсът се провежда всяка година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство и творчество.

       В този конкурс взеха участие общо 18 първокласника, които се изявиха като талантливи художници и показаха народното ни изкуство в своите рисунки. С някои от творбите са направени колажи. Всички участници бяха наградени с грамоти.

Национален турнир по лека атлетика GO!KIDS!

На 16.12.2017г. се състоя Генералното класиране на състезанието, което се проведе на Националния стадион „Васил Левски” гр. София.

       Кристиян Тахмизян от 6е клас участва в надпреварата и спечели I-во място и златен медал на 200 м спринт без препятствия.

       Георги Асенов от 1б клас също участва в надпреварата и се класира на II- ро място и сребърен медал на 60 м спринт без препятствия.

Спортни и Математически успехи в 4а клас, декември 2017 г.

       Дебора Делчева и Давид Атанасов са ученици от 4а клас с класен ръководител Божанка Панайотова, които активно тренират Лека атлетика в Спортен клуб „Пълдин” гр. Пловдив.

       На провелият се на 09.12.2017 г. Коледен турнир по лека атлетика, Давид се класира на 2-ро място и сребърен медал на дълъг скок със засилка, а Дебора печели златен медал на дълъг скок от място.

       Малката спортистка участва и в Националното състезание „Атлетическа лига”, състояло се на 16.12.2017 г.в гр.София на което се нарежда на 9-то място за цялата страна.

                       

       Димана Праматарова също е ученичка от 4а клас, която участва на XXV –то Коледно математическо състезание при ОУ „Драган Манчов” гр. Пловдив.

       Турнирът бе проведен на 09.12.2017 г.на който Димана се класира на 2-ро място и получи грамота и сребърен медал.
Успехи на Димана Праматарова


       Димана Праматарова е ученичка от 4а клас с класен ръководител Божанка Панайотова, която активно се включва във всички математически състезания, на които се класира винаги на челните места.

       На 01.11.2017 г. се проведе XXVI Математически турнир „Черноризец Храбър” на който Димана се класира но 2-ро място. За успеха си малката математичка получи сребърен медал и грамота за високи постижения.

       На състоялия се през месец декември Блоготворителен конкурс „Музика”,  талантливата ученичка участва в категорията за творческо писане на математическа и литературна задача и се класира на първо място. Получава грамота  и златен медал от организаторите на конкурса - „Арт галерия за млади таланти  21 век”.