Есенeн етап от кампанията „Грамотни ли сме?”


       На 27.10.2017 г. се проведе есенният етап от кампанията „Грамотни ли сме?”,организиран от Община Пловдив, отдел Образование, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс -Пловдив.

       Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип провокира участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната форма в съвременния български книжовен език.

       Александра Валентинова Шишкова от 7а с преподавател Жореса Манолова и Християн Георгиев Видолов от 7б с преподавател Петя Динкова се явиха на състезанието и се представиха много достойно. Алекс се класира с 38 точки от максимален брой 44, а Християн с една по-малко-37. И двамата получиха за награда книгата „Практическа граматика – нови правила”.


Математически турнир „Иван Салабашев” - 02.12.2017 г. гр. Пловдив


       На 02.12.2017 г. се състоя за пореден път математическото състезание „Иван Салабашев”, организирано от Съюза на математиците в България, Математическа гимназия „Академик Кирил Попов” – гр.Пловдив и Факултет по математика и информатика на Пловдивския университет. За първа година участие в турнира можеха да вземат и ученици от I клас.

 

       Първокласниците Ангел Тонев и Атанас Николов от 1-д клас с класен ръководител Емилия Николова се явиха и се класираха на 3-то място. Малките математици бяха наградени с бронзови медали.

 

       Димана Праматарова от 4-а клас с класен ръководител Божанка Панайотова и Ива Ичевска от 6-а клас с класен ръководител Дияна Георгиева зарадваха всички с 2-то място и сребърните медали, които извоюваха за представянето си.

       Нашите ученици получиха и грамоти за успешното си участие.

Математически турнир “Димо Малешков” – 26.11.2017 г. гр. Пловдив


       На 26.11.2017г. се проведе Математическият турнир”Димо Малешков”, организиран съвместно със Съюза на математиците в България и ОМГ ”Академик Кирил Попов” гр. Пловдив. В него могат да участват ученици от II до VII клас.

       Филип Чавдаров Бозуков от 3г клас с класен ръководител Мария Кирилова се яви на състезанието и се класира на 2-ро място, за което получи сребърен медал и грамота

Спортни успехи в Iв клас, ноември 2017 г.

Елена Йосифова Бенина е ученичка от Iв клас, с класен ръководител Мая Добчева, която активно тренира Спортна аеробика в клуб „Аимде” гр. Пловдив.

       На 25.11. 2017 г. в гр. София. се проведе   турнир „Бъдещи звезди на аеробиката” , на който малката спортистка се класира на II–ро място и грабна среброто.    

       Мартин Георгиев Бонев също от Iв клас посещава клуб по шахмат „Чесбомб”. На състоялия се в гр. София на 19.11.2017 г. детски турнир по ускорен шах „Евро София” , Марти печели II-ро място и сребърен медал.


2017-2018

Участие в инициативата „Европейска седмица на мобилността”

                                         21.09.2017 г.


     На 21.09.2017 г.по традиция в гр.Пловдив се проведе мероприятието„Седмица на градската мобилност”, съвместно с Община Пловдив. В него взеха участие и ученици от ОУ ”Райна Княгиня”от третите класове.

   По програма в парк „Рибница” талантливите ученички: Мария Абрашева от III д ,Виктория Тополова от III в и Илияна Илиева от III а клас взеха участие в конкурса за рисунка с тебешир на тема „ В моя град – с колелото” и завоюваха второ място.

   Проведе се и вело шествие без състезателен характер из алеите на парка с цел да се демонстрират предимствата от предвижването с велосипед. Внего взеха участие момчетата от третите класове на ОУ“Райна Княгиня“ .

     Във финалната част на проявата бе изтеглен жребий за спечелване на колело, дарено от фирма за спортни стоки,а на всички участници бяха раздадени рекламни шапки за Седмица на градската мобилност, представени от Община Пловдив.

     Участниците в инициативата са ръководени от Гергана Георгиева.