Нацонален конкурс по приложно изкуство

Национален конкурс по приложно изкуство

„От Коледа до Васильовден”,декември 2017 г.

През месец декември във връзка с коледните празници учениците от I a,б клас при ЦДО с ръководител Йорданка Рангелова участваха в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден”.

       Конкурсът се провежда всяка година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство и творчество.

       В този конкурс взеха участие общо 18 първокласника, които се изявиха като талантливи художници и показаха народното ни изкуство в своите рисунки. С някои от творбите са направени колажи. Всички участници бяха наградени с грамоти.

Национален турнир по лека атлетика GO!KIDS!

На 16.12.2017г. се състоя Генералното класиране на състезанието, което се проведе на Националния стадион „Васил Левски” гр. София.

       Кристиян Тахмизян от 6е клас участва в надпреварата и спечели I-во място и златен медал на 200 м спринт без препятствия.

       Георги Асенов от 1б клас също участва в надпреварата и се класира на II- ро място и сребърен медал на 60 м спринт без препятствия.

Спортни и Математически успехи в 4а клас, декември 2017 г.

       Дебора Делчева и Давид Атанасов са ученици от 4а клас с класен ръководител Божанка Панайотова, които активно тренират Лека атлетика в Спортен клуб „Пълдин” гр. Пловдив.

       На провелият се на 09.12.2017 г. Коледен турнир по лека атлетика, Давид се класира на 2-ро място и сребърен медал на дълъг скок със засилка, а Дебора печели златен медал на дълъг скок от място.

       Малката спортистка участва и в Националното състезание „Атлетическа лига”, състояло се на 16.12.2017 г.в гр.София на което се нарежда на 9-то място за цялата страна.

                       

       Димана Праматарова също е ученичка от 4а клас, която участва на XXV –то Коледно математическо състезание при ОУ „Драган Манчов” гр. Пловдив.

       Турнирът бе проведен на 09.12.2017 г.на който Димана се класира на 2-ро място и получи грамота и сребърен медал.
Успехи на Димана Праматарова


       Димана Праматарова е ученичка от 4а клас с класен ръководител Божанка Панайотова, която активно се включва във всички математически състезания, на които се класира винаги на челните места.

       На 01.11.2017 г. се проведе XXVI Математически турнир „Черноризец Храбър” на който Димана се класира но 2-ро място. За успеха си малката математичка получи сребърен медал и грамота за високи постижения.

       На състоялия се през месец декември Блоготворителен конкурс „Музика”,  талантливата ученичка участва в категорията за творческо писане на математическа и литературна задача и се класира на първо място. Получава грамота  и златен медал от организаторите на конкурса - „Арт галерия за млади таланти  21 век”.


Състезание по Лека атлетика - 09.12.2017 г. гр. Пловдив


       Георги Владиславов Асенов е ученик от I б клас  с класен ръководител Стела Чалмова, който от ранна детска възраст тренира Лека атлетика в Спортен клуб „Пълдин”.

       На провелото се  на 09.12.2017 г. Лекоатлетическо състезание между спортните клубовете в гр. Пловдив, малкият спортист печели в своята възрастова група  два златни медала- един за спринт на 60 м момчета и втори за  скок от място.

       Габриела Ряпова от I г клас с класен ръководител Евелина Васева също участва в състезанието и се класира на 2-ро място на скок от място, а на спринт на 60 м  момичета зае 3-то място. Малката спортистка тренира в Спортен клуб ”Пранджева”.